14-15 травня 2013 року в ОНАХТ  відбувся Національний студентський конкурс інноваційних харчових продуктів EcoTrophelia Ukraine 2013.   Конкурс пройшов за  ініціативою та підтримкою Української національної технологічної платформи «Агропродовольча».

Це перший студентський конкурс інноваційних продуктів, метою якого є заохочення студентів до розробки та виведення на ринок нових екоінноваційних харчових продуктів.  Конкурс спрямований на впровадження наукових розробок українських університетів у харчовій промисловості.

 

Для нашої академії представлення своїх розробок в цьому заході було не тільки почесним, але й відповідальним, оскільки конкурс в Україні проходив вперше. Цього року ми долучилися до європейських університетів, які беруть в ньому участь вже не вперше. Куратором та організатором від нашої академії був професор кафедри Біотехнології, консервованих продуктів і напоїв Верхівкер Я.Г. 

З боку технологічної платформи «Агропромислова» - Франсуаза Горга та П.Білак. 

З привітальним словом конкурс відкрив ректор академії професор Єгоров Б.В. 

На конкурсі було представлено 7 інноваційних проектів. За результатами комплексної оцінки презентацій проектів та дегустації зразків продуктів комісія постановила присудити:

1 місце – Проект «Десерт «Panna Cotta» з соусом «Фруктові сокові кульки»» (Харків);

2 місце – Проект «Томатний соус «TomaChe» (Одеса);

3 місце – Проекти «Концентровані овочево-фруктові соки» (Київ) та «Функціональні консерви з яблучних вижимок» (Одеса).   

Переможець конкурсу представлятиме Україну на загальноєвропейському конкурсі EcoTrophelia Europe 2013, що проходитиме у м. Кельн 6-7 жовтня 2013 року.

Концепція Європейської Технологічної Платформи - “їжа для життя”.

Ефективне впровадження стратегічно сфокусованих, транснаціональних, узгодже­них досліджень, що пов’язані з харчуванням, їжею, споживачами та харчовим ланцюгом, призведе до появи прогресивних, новітніх та покращених продуктів харчування на регіональних, національних та світових ринках відповідно до потреб і сподівань споживачів. Ці продукти, разом із зміною режиму харчування та стилю життя, будуть мати позитивний вплив на стан здоров’я населення та загальну якість життя. Така цільова діяльність буде підтримувати успішну та конкурентоспроможну європейську сіль­ськогосподарську промисловість, базуючись на економічному зростанні, обміні техноло­гіями, сталому виробництві продуктів харчу­вання та довірі споживачів.

Ідея Європейської Технологічної Плат­форми “їжа для життя” полягає в тому, що інноваційні технології виробництва, які спрямовані на забезпечення споживачів високоякісними, новими або модифіко­ваними продуктами з покращеним смаком та характеристиками, підвищать конкуренто­спроможність європейського харчового сектору та зроблять свій внесок у добробут і благополуччя європейських споживачів.

Дослідження учасників Європейської Технологічної Платформи включають в себе наступні теми:

             Технології, що спрямовані на суттєве зменшення рівня цукру, солі та жирів у харчових продуктах без значних змін смаку.

             Вивчення динаміки процесу сенсорного сприйняття їжі - від рецепторів до мозку, в тому числі перехресної взаємодії органів чуттів, смаку та інших структур.

             Технології для створення нових продуктів харчування, що зорієнтовані на конкретні групи людей, наприклад, діти і люди похилого віку.

             Технології для створення нових продуктів харчування та їх текстури на основі концепції динамічного структурування та розщеплення (руйнування).

             Технології для мінімізації побічних продуктів і відходів.

             Технології для створення зручної упаковки.

             Комплексне виробництво та процес проектування.

             Технології компактних систем обробки для індивідуальних потреб.

             Біопереробка і вдосконалення технологій для виділення нових інгредієнтів.

 

 

Автор  Афанасьєва Т.М.

Фото Микола Сушко (ОНАХТ, http://vk.com/snfotoodessa),  

Катерина Кузнецова (аспірант БКПиН)

  • Коментарі не знайдені

Залишити свій коментар

0
правилами та умовами.

Новини

Сайт приймальної комісії

Фотогалерея

Сайт приймальної комісії
Прими решение Ярмарка вакансий Ильева Елена Сергеевна Обучение в Европе Поздравляем с 1 сентября С Новым годом! Конкурс ! Практика фото Меню Новий напрямок День кафедры 2017 Файлообмінник Про спеціальність Студентам Мы обновились Монографії С Днем рождения Одесса! Вітаємо на сайті Безусов натолий Тимофеевич Публікації Розробки Конференції Вітаємо зі святом! Викладачі Дороздов лександр Ильич Історія кафедри Виховна робота П Р О Г Р М ЯРМ РКУ В НСІЙ Барбекю с ОН ПТ магистрам Інститут культури Слово завідуючого Приглашаем на обучение Экскурсия по факультету Лекция доц Никитчиной Т Практика 2013 Дисертації Наукова робота студентів День кафедры 9 апреля Гричишина лла Ивановна Методичні матеріали С Днем студента! ОН ПТ приглашает Магістратура Праздник тыквы Студенческая конференция Весенние нитраты ТЕРМІНОВО! спірантура Палвашова нна Игоревна ADMIN Город профессий Прийом документів до ОН ХТ Приемная комиссия 2013 Дисципліни До уваги абітурієнтів! День космонавтики кадемии Вітаємо з 1 Вересня! С ПР ЗДНИКОМ ! Прийом 2016 Бакалавру День кафедры состоялся Поспішайте! Підготовчі курси Методичні посібники ВНИМ НИЕ Поездка в с Дальник Вечер открытых дверей Международный форум 20 квітня День кафедри Ми на Масляній Ночь открытых дверей аспирантам Графік консультацій Підручники Наші випускники Патенти Фотогалерея робота гуртків Барбекю-шоу Контакти Приглашаем на праздник! Увага конкурс! Проняков
/*
*/