14-15 травня 2013 року в ОНАХТ  відбувся Національний студентський конкурс інноваційних харчових продуктів EcoTrophelia Ukraine 2013.   Конкурс пройшов за  ініціативою та підтримкою Української національної технологічної платформи «Агропродовольча».

Це перший студентський конкурс інноваційних продуктів, метою якого є заохочення студентів до розробки та виведення на ринок нових екоінноваційних харчових продуктів.  Конкурс спрямований на впровадження наукових розробок українських університетів у харчовій промисловості.

 

Для нашої академії представлення своїх розробок в цьому заході було не тільки почесним, але й відповідальним, оскільки конкурс в Україні проходив вперше. Цього року ми долучилися до європейських університетів, які беруть в ньому участь вже не вперше. Куратором та організатором від нашої академії був професор кафедри Біотехнології, консервованих продуктів і напоїв Верхівкер Я.Г. 

З боку технологічної платформи «Агропромислова» - Франсуаза Горга та П.Білак. 

З привітальним словом конкурс відкрив ректор академії професор Єгоров Б.В. 

На конкурсі було представлено 7 інноваційних проектів. За результатами комплексної оцінки презентацій проектів та дегустації зразків продуктів комісія постановила присудити:

1 місце – Проект «Десерт «Panna Cotta» з соусом «Фруктові сокові кульки»» (Харків);

2 місце – Проект «Томатний соус «TomaChe» (Одеса);

3 місце – Проекти «Концентровані овочево-фруктові соки» (Київ) та «Функціональні консерви з яблучних вижимок» (Одеса).   

Переможець конкурсу представлятиме Україну на загальноєвропейському конкурсі EcoTrophelia Europe 2013, що проходитиме у м. Кельн 6-7 жовтня 2013 року.

Концепція Європейської Технологічної Платформи - “їжа для життя”.

Ефективне впровадження стратегічно сфокусованих, транснаціональних, узгодже­них досліджень, що пов’язані з харчуванням, їжею, споживачами та харчовим ланцюгом, призведе до появи прогресивних, новітніх та покращених продуктів харчування на регіональних, національних та світових ринках відповідно до потреб і сподівань споживачів. Ці продукти, разом із зміною режиму харчування та стилю життя, будуть мати позитивний вплив на стан здоров’я населення та загальну якість життя. Така цільова діяльність буде підтримувати успішну та конкурентоспроможну європейську сіль­ськогосподарську промисловість, базуючись на економічному зростанні, обміні техноло­гіями, сталому виробництві продуктів харчу­вання та довірі споживачів.

Ідея Європейської Технологічної Плат­форми “їжа для життя” полягає в тому, що інноваційні технології виробництва, які спрямовані на забезпечення споживачів високоякісними, новими або модифіко­ваними продуктами з покращеним смаком та характеристиками, підвищать конкуренто­спроможність європейського харчового сектору та зроблять свій внесок у добробут і благополуччя європейських споживачів.

Дослідження учасників Європейської Технологічної Платформи включають в себе наступні теми:

             Технології, що спрямовані на суттєве зменшення рівня цукру, солі та жирів у харчових продуктах без значних змін смаку.

             Вивчення динаміки процесу сенсорного сприйняття їжі - від рецепторів до мозку, в тому числі перехресної взаємодії органів чуттів, смаку та інших структур.

             Технології для створення нових продуктів харчування, що зорієнтовані на конкретні групи людей, наприклад, діти і люди похилого віку.

             Технології для створення нових продуктів харчування та їх текстури на основі концепції динамічного структурування та розщеплення (руйнування).

             Технології для мінімізації побічних продуктів і відходів.

             Технології для створення зручної упаковки.

             Комплексне виробництво та процес проектування.

             Технології компактних систем обробки для індивідуальних потреб.

             Біопереробка і вдосконалення технологій для виділення нових інгредієнтів.

 

 

Автор  Афанасьєва Т.М.

Фото Микола Сушко (ОНАХТ, http://vk.com/snfotoodessa),  

Катерина Кузнецова (аспірант БКПиН)

  • Коментарі не знайдені

Залишити свій коментар

0
правилами та умовами.

Новини

Сайт приймальної комісії

Фотогалерея

Сайт приймальної комісії
Южный День кафедры состоялся С Днем студента! Лекция доц Никитчиной Т Гричишина лла Ивановна Фотогалерея Город профессий Вітаємо зі святом! До уваги абітурієнтів! Практика Бакалавру П Р О Г Р М ЯРМ РКУ В НСІЙ Напоминаем! Підготовчі курси Ночь открытых дверей С Днем рождения Одесса! Ильева Елена Сергеевна Вітаємо на сайті Історія кафедри Оновлення сайту Методичні посібники Вечер открытых дверей Поздравляем с 1 сентября Ярмарка вакансий Обучение в Европе Методичні матеріали Студенческая конференция День кафедры 2017 Розробки ОН ПТ приглашает кадемии Про спеціальність Дисципліни заочна форма С 8 Марта! Конференції Викладачі Виктория С Новым годом! Публічна інформація Планшет выигрывай! робота гуртків Контакти Працевлаштування Дороздов лександр Ильич 20 квітня День кафедри Файлообмінник Увага конкурс! Проняков ндрей Сергеевич День космонавтики Правила прийому в ОН ХТ 2015 році Праздник тыквы Слово завідуючого Наші випускники магистрам Безусов натолий Тимофеевич Поспішайте! Дисертації График консультаций Ми на Масляній ХТ запрошує на FoodRace ADMIN Виховна робота Лабораторії кафедри Экскурсия по факультету Приглашаем на обучение ТЕРМІНОВО! День кафедры 9 апреля Вітаємо з 1 Вересня! спірантура Барбекю-шоу Барбекю с ОН ПТ Наукова робота студентів Прийом документів до ОН ХТ Мы обновились Практика фото Прийом 2016 Необхідні документи Поездка в с Дальник Приглашаем на праздник! Монографії Магістратура Дисципліни Палвашова нна Игоревна Патенти С ПР
/*
*/