24 травня – “День слов’янської писемності і культури”

На факультеті Технології вина та нанобіотехнологій 24 травня 2016 року відбулося свято «Дня слов’янської писемності і культури». В історії кожного народу є епохальні віхи, які червоною рискою відокремлюють часи, зміни і оновлення. Історія свята слов’янської писемності сходить до подій 9 століття н. е. Воно виникло в пам’ять про двох братів – Кирила та Мефодія, які дарували слов’янському світу можливість самовизначення та національної незалежності створивши алфавіт. В Україні День слов'янської писемності і культури  відзначають щорічно в день вшанування пам'яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія.

Книга – одне з найбільших чудес, створеною людиною. З тих пір, як люди навчилися писати, свою всю мудрість вони довірили книгам. Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє. В книжках ми можемо побачити історію та життя українського народу, інших народів світу, красу природи та людських почуттів, велич міст, історії кохання та журби. Саме мова — це характер народу, його пам’ять, історія і духовна могутність. У ній відбиваються звичаї, традиції, побут народу, його розум і досвід, краса і сила душі.

Дитині в душу западала

Та пісня мами колискова,

А згодом на весь світ звучала

Співуча українська мова

 

Велика подяка всім нашим студентам, які приймали участь у підготовці та проведенні свята. Окреме спасибі Директору студклубу Котилевич Неллі Казимирівні, старшому викладачу кафедри соціології, філософії та права Польовій Світлані Євгенівні за надану колекцію ляльок в національних костюмах слов’янських народів та Кормош Катерині Юріївні за підготовку танцю дитячого колективу «Еліт-данс».


Заст. декана факультету Технології вина та нанобіотехнологій

Афанасьєва Тетяна Миколаївна


 

В рамках інституту культури 17 березня на факультеті БКПіН відбулася лекція Доценко Н.В. на тему : " Виробництво соків - найсучасніший сектор розвитку консервного виробництва". Студенти з цікавістю ознайомилися з асортиментом соків, що випускають українські консервні підприємства. Після лекції, що супроводжувалася презентацією окремих соків, слухачі отримали елементарні знання по виробництву та дізналися про особливу користь соків з м'якоттю. Отримана інформація дозволить орієнтуватися в великому різноманітті продукції: соків натуральних та відновлених, освітлених та неосвітлених , купажованих та концентрованих. Прослухана лекція дала змогу замислитися, що і для чого ми п'ємо. Хочеш вгамувати спрагу та отримати вітаміни - споживай соки українського виробництва! 

14 апреля 2016 года декан факультета Технологии вина и нанобиотехнологий Саркисян А.О. и доцент кафедры Биотехнологии, консервированных продуктов и  напитков Доценко Н.В.  провели профориентационную встречу со школьниками с. Дальник, Одесской области , по программе встречи школьникам презентовали Одесскую национальную академию пищевых технологий , рассказали о преимуществах и перспективах обучения на факультете Технологии вина и нанобиотехнологий , провели консервную викторину, по итогам которой школьники получили - сладкие призы - продукцию,  которую став выпускниками ОНАПТ они смогут создавать сами!

 

 

 

Научная студенческая конференция, секция Биотехнологии, консервированных продуктов и напитков.

Интересные доклады, темы актуальны, студенты докладывали активно, креативно и даже с дегустацией...

 

 

Новини

Сайт приймальної комісії

Фотогалерея

Сайт приймальної комісії
Планшет выигрывай! Історія кафедри С 8 Марта! Увага конкурс! Фотогалерея Ми на Масляній Підручники Ночь открытых дверей Лабораторії кафедри Контакти Студентам П Р О Г Р М ЯРМ РКУ В НСІЙ Обучение в Европе Мы обновились День космонавтики Практика 2013 ТЕРМІНОВО! Необхідні документи ADMIN Студенческая конференция Методичні матеріали ОН ПТ приглашает Весенние нитраты С Новым годом! Про спеціальність Вечер открытых дверей Публічна інформація Оновлення сайту Працевлаштування Палвашова нна Игоревна Конференції С Днем рождения Одесса! Інститут культури Барбекю с ОН ПТ С ПР ЗДНИКОМ ! Вітаємо з 1 Вересня! робота гуртків Дисципліни заочна форма Южный ХТ запрошує на FoodRace Методичні посібники День кафедры 9 апреля Файлообмінник Виховна робота Викладачі Правила прийому в ОН ХТ 2015 році Вітаємо зі святом! До уваги абітурієнтів! День кафедры состоялся Город профессий График консультаций Гричишина лла Ивановна Приглашаем на праздник! Патенти Графік консультацій Прийом документів до ОН ХТ Дисертації Напоминаем! Семинар Новий напрямок Ярмарка вакансий Праздник тыквы Слово завідуючого Вітаємо на сайті Ильева Елена Сергеевна Практика фото Международный форум 20 квітня День кафедри Прийом 2016 Проняков ндрей Сергеевич ВНИМ НИЕ Меню Наукова робота студентів Дисципліни Магістратура Новини Барбекю-шоу Розробки Підготовчі курси Поспішайте! Поздравляем с 1 сентября Приемная комиссия 2013 Практика аспирантам Прими решение Приглашаем на обучение спірантура
/*
*/