Биотехноло́гия — дисциплина, изучающая возможности использования живых организмов, их систем или продуктов их жизнедеятельности для решения технологических задач, а также возможности создания живых организмов с необходимыми свойствами методом генной инженерии. 
Биотехнология позволяет не только получать важные для человека продукты, например этиловый спирт, пиво или гормон инсулин. Примерами биотехнологий являются также очистка сточных вод, переработка твердых отходов или выявление загрязнения с использованием биосенсоров. Здесь более важен процесс, чем конечный продукт. Более широко биотехнологию можно определить как использование живых организмов для нужд человека. 

Люди выступали в роли биотехнологов тысячи лет: пекли хлеб, варили пиво, делали сыр, другие молочнокислые продукты, используя различные микроорганизмы и даже не подозревая об их существовании. Собственно сам термин "биотехнология" появился в нашем языке не так давно, вместо него употреблялись слова "промышленная микробиология", "техническая биохимия" и др. Вероятно, древнейшим биотехнологическим процессом было брожение. В традиционном, классическом, понимании биотехнология это наука о методах и технологиях производства различных веществ и продуктов с использованием природных биологических объектов и процессов.

11 липня 2016 р. починається прийом документів на навчання на 1 курс.

Необхідні сертифікати і кількість балів     

 

10 мість держзамовлення

на спеціальність 

Біотехнології та біоінженерія

Детальна інформація на сайті приймальної комісії   або за телефонами +38-048-712-40-88, +38-048-722-80-99, +38-048-718-97-09

24 травня – “День слов’янської писемності і культури”

На факультеті Технології вина та нанобіотехнологій 24 травня 2016 року відбулося свято «Дня слов’янської писемності і культури». В історії кожного народу є епохальні віхи, які червоною рискою відокремлюють часи, зміни і оновлення. Історія свята слов’янської писемності сходить до подій 9 століття н. е. Воно виникло в пам’ять про двох братів – Кирила та Мефодія, які дарували слов’янському світу можливість самовизначення та національної незалежності створивши алфавіт. В Україні День слов'янської писемності і культури  відзначають щорічно в день вшанування пам'яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія.

Книга – одне з найбільших чудес, створеною людиною. З тих пір, як люди навчилися писати, свою всю мудрість вони довірили книгам. Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє. В книжках ми можемо побачити історію та життя українського народу, інших народів світу, красу природи та людських почуттів, велич міст, історії кохання та журби. Саме мова — це характер народу, його пам’ять, історія і духовна могутність. У ній відбиваються звичаї, традиції, побут народу, його розум і досвід, краса і сила душі.

Дитині в душу западала

Та пісня мами колискова,

А згодом на весь світ звучала

Співуча українська мова

 

Велика подяка всім нашим студентам, які приймали участь у підготовці та проведенні свята. Окреме спасибі Директору студклубу Котилевич Неллі Казимирівні, старшому викладачу кафедри соціології, філософії та права Польовій Світлані Євгенівні за надану колекцію ляльок в національних костюмах слов’янських народів та Кормош Катерині Юріївні за підготовку танцю дитячого колективу «Еліт-данс».


Заст. декана факультету Технології вина та нанобіотехнологій

Афанасьєва Тетяна Миколаївна


 

В рамках інституту культури 17 березня на факультеті БКПіН відбулася лекція Доценко Н.В. на тему : " Виробництво соків - найсучасніший сектор розвитку консервного виробництва". Студенти з цікавістю ознайомилися з асортиментом соків, що випускають українські консервні підприємства. Після лекції, що супроводжувалася презентацією окремих соків, слухачі отримали елементарні знання по виробництву та дізналися про особливу користь соків з м'якоттю. Отримана інформація дозволить орієнтуватися в великому різноманітті продукції: соків натуральних та відновлених, освітлених та неосвітлених , купажованих та концентрованих. Прослухана лекція дала змогу замислитися, що і для чого ми п'ємо. Хочеш вгамувати спрагу та отримати вітаміни - споживай соки українського виробництва! 

Новини

Сайт приймальної комісії

Фотогалерея

Сайт приймальної комісії
Методичні посібники Прийом документів до ОН ХТ ОН ПТ приглашает Студенческая конференция Викладачі 20 квітня День кафедри С Новым годом! Мы обновились Новини Розробки Оновлення сайту Графік консультацій Файлообмінник Прийом 2016 Дисципліни заочна форма День кафедры 2017 ХТ запрошує на FoodRace Вечер открытых дверей Наші випускники Магістратура Проняков ндрей Сергеевич кадемии Вітаємо на сайті Увага конкурс! Мастер-класс Праздник тыквы Весенние нитраты Наукова робота студентів Необхідні документи Практика 2013 ВНИМ НИЕ Приглашаем на праздник! С 8 Марта! Новий напрямок Дисертації Безусов натолий Тимофеевич Слово завідуючого Студентам Правила прийому в ОН ХТ 2015 році Город профессий Контакти Історія кафедри Ильева Елена Сергеевна С Днем рождения Одесса! График консультаций Поспішайте! Поздравляем с 1 сентября Семинар Дороздов лександр Ильич Про спеціальність Монографії Працевлаштування магистрам День кафедры состоялся Фотогалерея спірантура Конкурс ! Ярмарка вакансий С ПР ЗДНИКОМ ! Практика Планшет выигрывай! Публікації Методичні матеріали Меню Прими решение Практика фото Дисципліни Приемная комиссия 2013 Палвашова нна Игоревна Обучение в Европе День космонавтики ADMIN Барбекю-шоу Экскурсия по факультету Ночь открытых дверей ТЕРМІНОВО! аспирантам Підготовчі курси Гричишина лла Ивановна Приглашаем на обучение Напоминаем! Поездка в с Дальник Публічна інформація Виховна робота До уваги абітурієнтів! Лабораторії кафедри Ми на Масляній Вітаємо з 1 Вересня! Барбекю с ОН
/*
*/