Шановні друзі!

 

проф. Безусов Анатолій Тимофійович

За прогнозами, уже в першій половині XXI століття біотехнологічні товари будуть становити чверть всієї світової продукції. Отже виробництво консервованих продуктів із застосуванням біотехнологічних методів заслуговує на особливу увагу. 

Зовсім недавно слово "біотехнологія" використовувалось як синонім "Промислової мікробіології", "Технічної біохімії". Біотехнологія поєднала всі попередні назви, залучив до себе молекулярну біологію, клітинну та генну інженерію. Біотехнологія - це використання в промисловості біотехнологічних систем або процесів.

Людина використовувала біотехнологію багато тисяч років: пивоваріння, випікання хліба, виробництво вина, сиру, оцту, соєвого соусу. Сьогодні існує два різновиди біотехнології, які розрізняються за цінністю продуктів що отримуються та за масштабом їх виробництва. Біотехнологія маломасштабного виробництва - продукція спеціального призначення: вітаміни, антибіотики, ферменти, амінокислоти та інші біологічно активні речовини. Біотехнологія великомасштабного виробництва - харчова біотехнологія: вміле використання мікроорганізмів для конкретних потреб виробництва. 

 

Випускники напряму «Хімічна та біоінженерія» можуть працювати на:

 

  • підприємствах харчової, хімічної та біотехнологічної промисловості,
  • в інженерно-конструкторських та проектувальних організаціях,
  • підприємствах з одержання енергії та переробки твердих та рідких відходів,
  • закладах екологічного та санітарного нагляду, сертифікації та стандартизації,
  • профільних органах державного управління,
  • фахівцями з екологічної експертизи та паспортизації підприємств усіх видів діяльності.

 

Вони вмітимуть застосовувати на виробництві новітні біотехнологічні прийоми і методи в технологіях харчових продуктів; за допомогою біотехнологічних прийомів створювати нові види продуктів, розширювати асортимент існуючих, підвищувати харчову безпеку їжі, здійснювати санітарний та екологічний моніторинг харчових підприємств і технологій; приймати конкретні технологічні рішення щодо покращення якості харчової продукції, підвищувати економічну та соціальну ефективність таких підприємств.

 

Профільними дисциплінами напряму є:

 

  • Генетика,
  • Інженерна ензимологія,
  • Харчова біотехнологія,
  • Молекулярна біологія,
  • Контроль за управлінням біотехнологічними процесами.

Кращі студенти стажуються у Франції, США, Болгарії, на провідних підприємствах харчової промисловості України.  Отримані знання дозволяють випускникам кафедри бути конкурентоспроможними на ринку праці.

З повагою, зав. кафедрою Безусов А.Т.

 

 

Новини

Сайт приймальної комісії

Фотогалерея

Сайт приймальної комісії
Інститут культури Барбекю-шоу Прими решение Виховна робота Вітаємо зі святом! Весенние нитраты С Днем рождения Одесса! ОН ХТ запрошує на FoodRace С ПР ЗДНИКОМ ! 20 квітня День кафедри Методичні посібники Ми на Масляній Методичні матеріали Публічна інформація Наукова робота студентів Проняков ндрей Сергеевич Дисципліни заочна форма спірантура Розробки Графік консультацій Дисципліни Оновлення сайту Город профессий Монографії Увага конкурс! Студентам Публікації Контакти Конференції Слово завідуючого С Днем студента! Прийом документів до ОН ХТ Наші випускники Вітаємо на сайті Праздник тыквы Харчових технологій Планшет выигрывай! Вечер открытых дверей Практика фото Працевлаштування магистрам Новини Лабораторії кафедри Конкурс ! Студенческая конференция ADMIN Дороздов лександр Ильич Барбекю с ОН ПТ День кафедры состоялся ВНИМ НИЕ Необхідні документи П Р О Г Р М ЯРМ РКУ В НСІЙ Безусов натолий Тимофеевич Ночь открытых дверей Гричишина лла Ивановна Семинар День космонавтики Ильева Елена Сергеевна График консультаций Поездка в с Дальник С 8 Марта! Бакалавру Виктория Підготовчі курси аспирантам Поздравляем с 1 сентября Поспішайте! Файлообмінник Новий напрямок ПТ приглашает Приемная комиссия 2013 День кафедры 9 апреля Практика 2013 Приглашаем на обучение Мы обновились Правила прийому в ОН ХТ 2015 році Приглашаем на праздник! До уваги абітурієнтів! Магістратура ТЕРМІНОВО! Лекция доц Никитчиной Т Напоминаем! Вітаємо з 1 Вересня! Дисертації
/*
*/