Шановні друзі!

 

проф. Безусов Анатолій Тимофійович

За прогнозами, уже в першій половині XXI століття біотехнологічні товари будуть становити чверть всієї світової продукції. Отже виробництво консервованих продуктів із застосуванням біотехнологічних методів заслуговує на особливу увагу. 

Зовсім недавно слово "біотехнологія" використовувалось як синонім "Промислової мікробіології", "Технічної біохімії". Біотехнологія поєднала всі попередні назви, залучив до себе молекулярну біологію, клітинну та генну інженерію. Біотехнологія - це використання в промисловості біотехнологічних систем або процесів.

Людина використовувала біотехнологію багато тисяч років: пивоваріння, випікання хліба, виробництво вина, сиру, оцту, соєвого соусу. Сьогодні існує два різновиди біотехнології, які розрізняються за цінністю продуктів що отримуються та за масштабом їх виробництва. Біотехнологія маломасштабного виробництва - продукція спеціального призначення: вітаміни, антибіотики, ферменти, амінокислоти та інші біологічно активні речовини. Біотехнологія великомасштабного виробництва - харчова біотехнологія: вміле використання мікроорганізмів для конкретних потреб виробництва. 

 

Випускники напряму «Хімічна та біоінженерія» можуть працювати на:

 

  • підприємствах харчової, хімічної та біотехнологічної промисловості,
  • в інженерно-конструкторських та проектувальних організаціях,
  • підприємствах з одержання енергії та переробки твердих та рідких відходів,
  • закладах екологічного та санітарного нагляду, сертифікації та стандартизації,
  • профільних органах державного управління,
  • фахівцями з екологічної експертизи та паспортизації підприємств усіх видів діяльності.

 

Вони вмітимуть застосовувати на виробництві новітні біотехнологічні прийоми і методи в технологіях харчових продуктів; за допомогою біотехнологічних прийомів створювати нові види продуктів, розширювати асортимент існуючих, підвищувати харчову безпеку їжі, здійснювати санітарний та екологічний моніторинг харчових підприємств і технологій; приймати конкретні технологічні рішення щодо покращення якості харчової продукції, підвищувати економічну та соціальну ефективність таких підприємств.

 

Профільними дисциплінами напряму є:

 

  • Генетика,
  • Інженерна ензимологія,
  • Харчова біотехнологія,
  • Молекулярна біологія,
  • Контроль за управлінням біотехнологічними процесами.

Кращі студенти стажуються у Франції, США, Болгарії, на провідних підприємствах харчової промисловості України.  Отримані знання дозволяють випускникам кафедри бути конкурентоспроможними на ринку праці.

З повагою, зав. кафедрою Безусов А.Т.

 

 

Новини

Сайт приймальної комісії

Фотогалерея

Сайт приймальної комісії
Наукова робота студентів аспирантам Семинар Вітаємо з 1 Вересня! Студенческая конференция Публічна інформація Напоминаем! Новини Вечер открытых дверей Приглашаем на праздник! До уваги абітурієнтів! ОН ХТ запрошує на FoodRace День кафедры состоялся Практика фото ВНИМ НИЕ Бакалавру робота гуртків Международный форум Барбекю-шоу спірантура Увага конкурс! Поспішайте! Дороздов лександр Ильич Южный Меню С 8 Марта! Ильева Елена Сергеевна Необхідні документи День кафедры 9 апреля Правила прийому в ОН ХТ 2015 році Методичні матеріали Вітаємо на сайті Магістратура Патенти Контакти Поздравляем с 1 сентября С Новым годом! Підготовчі курси Підручники Лабораторії кафедри Конференції Обучение в Европе Виктория С Днем студента! Барбекю с ОН ПТ День космонавтики Весенние нитраты Ми на Масляній Лекция доц Никитчиной Т Экскурсия по факультету Конкурс ! Палвашова нна Игоревна Дисертації Виховна робота Ярмарка вакансий Методичні посібники Гричишина лла Ивановна Вітаємо зі святом! Прими решение Праздник тыквы Приглашаем на обучение Фотогалерея ТЕРМІНОВО! Прийом документів до ОН ХТ С Днем рождения Одесса! Дисципліни заочна форма Студентам Монографії Наші випускники П Р О Г Р М ЯРМ РКУ В НСІЙ Про спеціальність 20 квітня День кафедри Практика 2013 Город профессий Проняков ндрей Сергеевич С ПР ЗДНИКОМ ! Прийом 2016 Приемная комиссия 2013 Дисципліни График консультаций Практика Мы обновились Розробки Інститут культури Планшет выигрывай!
/*
*/