Шановні друзі!

 

проф. Безусов Анатолій Тимофійович

За прогнозами, уже в першій половині XXI століття біотехнологічні товари будуть становити чверть всієї світової продукції. Отже виробництво консервованих продуктів із застосуванням біотехнологічних методів заслуговує на особливу увагу. 

Зовсім недавно слово "біотехнологія" використовувалось як синонім "Промислової мікробіології", "Технічної біохімії". Біотехнологія поєднала всі попередні назви, залучив до себе молекулярну біологію, клітинну та генну інженерію. Біотехнологія - це використання в промисловості біотехнологічних систем або процесів.

Людина використовувала біотехнологію багато тисяч років: пивоваріння, випікання хліба, виробництво вина, сиру, оцту, соєвого соусу. Сьогодні існує два різновиди біотехнології, які розрізняються за цінністю продуктів що отримуються та за масштабом їх виробництва. Біотехнологія маломасштабного виробництва - продукція спеціального призначення: вітаміни, антибіотики, ферменти, амінокислоти та інші біологічно активні речовини. Біотехнологія великомасштабного виробництва - харчова біотехнологія: вміле використання мікроорганізмів для конкретних потреб виробництва. 

 

Випускники напряму «Хімічна та біоінженерія» можуть працювати на:

 

  • підприємствах харчової, хімічної та біотехнологічної промисловості,
  • в інженерно-конструкторських та проектувальних організаціях,
  • підприємствах з одержання енергії та переробки твердих та рідких відходів,
  • закладах екологічного та санітарного нагляду, сертифікації та стандартизації,
  • профільних органах державного управління,
  • фахівцями з екологічної експертизи та паспортизації підприємств усіх видів діяльності.

 

Вони вмітимуть застосовувати на виробництві новітні біотехнологічні прийоми і методи в технологіях харчових продуктів; за допомогою біотехнологічних прийомів створювати нові види продуктів, розширювати асортимент існуючих, підвищувати харчову безпеку їжі, здійснювати санітарний та екологічний моніторинг харчових підприємств і технологій; приймати конкретні технологічні рішення щодо покращення якості харчової продукції, підвищувати економічну та соціальну ефективність таких підприємств.

 

Профільними дисциплінами напряму є:

 

  • Генетика,
  • Інженерна ензимологія,
  • Харчова біотехнологія,
  • Молекулярна біологія,
  • Контроль за управлінням біотехнологічними процесами.

Кращі студенти стажуються у Франції, США, Болгарії, на провідних підприємствах харчової промисловості України.  Отримані знання дозволяють випускникам кафедри бути конкурентоспроможними на ринку праці.

З повагою, зав. кафедрою Безусов А.Т.

 

 

Новини

Сайт приймальної комісії

Фотогалерея

Сайт приймальної комісії
Виховна робота День космонавтики С Днем студента! Конкурс ! Поездка в с Дальник ADMIN Семинар Приглашаем на праздник! Приглашаем на обучение График консультаций Методичні матеріали Вітаємо зі святом! Обучение в Европе Планшет выигрывай! Дисципліни заочна форма Безусов натолий Тимофеевич С Днем рождения Одесса! Гричишина лла Ивановна кадемии Лекция доц Никитчиной Т Монографії ВНИМ НИЕ Розробки Про спеціальність Прийом 2016 Файлообмінник Підручники Мы обновились День кафедры состоялся Публікації Город профессий С ПР ЗДНИКОМ ! Новини Прийом документів до ОН ХТ Працевлаштування Поспішайте! Международный форум Прими решение До уваги абітурієнтів! аспирантам Дисципліни Підготовчі курси Правила прийому в ОН ХТ 2015 році Історія кафедри Слово завідуючого Вечер открытых дверей П Р О Г Р М ЯРМ РКУ В НСІЙ Практика 2013 День кафедры 9 апреля С Новым годом! Новий напрямок Увага конкурс! Палвашова нна Игоревна Южный Вітаємо на сайті Бакалавру Весенние нитраты Виктория Барбекю-шоу Поздравляем с 1 сентября День кафедры 2017 ТЕРМІНОВО! спірантура Контакти Наукова робота студентів Конференції Викладачі Приемная комиссия 2013 Ильева Елена Сергеевна Напоминаем! Дисертації Практика Патенти Лабораторії кафедри Студентам Студенческая конференция Наші випускники Магістратура робота гуртків Дороздов лександр Ильич Вітаємо з 1 Вересня! Проняков ндрей Сергеевич Меню Графік консультацій 20 квітня День кафедри
/*
*/