Тематика наукових робіт студентів кафедри

 

2012-2013 рік

  • Удосконалення технології натуральних овочевих консервів.
  • Біотехнологія фруктово-ягідних паст лікувально-профілактичного призначення.
  • Розробка технології консервованих томат-продуктів з використанням методів біотехнології.
  • Розробка технології бета ціанового барвника із столового буряка. 
  • Розробка технології продуктів лікувально-профілактичного призначення з зелених листових овочів.
  • Розробка технології фруктово-овочевих приправ.
  • Удосконалення технології квашеної капусти у дрібній тарі.

   

2013-2014 рік

  • Розробка консервованих овочевих бульйонів пребіотичної дії.
  • Удосконалення технології  комплексної переробки томатів.

    

2014-2015 рік

  •  Розробка технології гострих солодких приправ «Чатні».
  • Розробка технології фруктово-овочевих соусів з використанням пектинметилестерази рослинної сировини.
  • Розробка технології виробництва варення із тропічної сировини.
  • Розробка біотехнології консервованого соку із капусти.

   

2015-2016 рік

  • Розробка соковмісного напою з відходів молочного виробництва.
  • Удосконалення технології фруктово-ягідних нектарів і напоїв.

   

Науковий керівник доктор технічних наук, професор Безусов Анатолій Тимофійович

 

КАНДИДАТИ ТЕХНІЧНИХ НАУК

Рік захисту

П. І. П.

Тема дисертаційної роботи

Спеціальність

1990

Хомич Галина Опанасівна

(другий керівник Флауменбаум Б.Л.)

Вишукування способів попередження кристалічного помутніння у натуральних та концентрованих виноградних соках та напоїв

05.18.13 – технологія консервованих харчових продуктів

1993

Хаддад Бассам Махфуд

Розробка технології низькометоксильованого пектину для отримання консервованих желеподібних продуктів

05.18.13 – технологія консервованих харчових продуктів

1994

Палвашова Ганна Ігорівна

Розробка технології освітлення яблучного соку пектиновими кислотами

05.18.13 – технологія консервованих харчових продуктів

1995

Столярова Тетяна Василівна

(другий керівник

 Капрельянц Л.В.)

Розробка технології консервованих харчових продуктів з використанням природних підсолоджувачів

05.18.13 – технологія консервованих харчових продуктів

1995

Манолі Тетяна Анатоліївна

Розробка безвідходної технології консервованих продуктів із білокачанної капусти

05.18.13 – технологія консервованих харчових продуктів

1995

Білоконь Тетяна Іванівна

Розробка технології пектинового концентрату та консервованих продуктів на його основі

05.18.13 – технологія консервованих харчових продуктів

1997

Коваленко Олена Олександрівна

(другий керівник

Бурдо О.Г.)

Розробка технології концентрування вишневого та абрикосового соків методом блочного виморажування

05.18.13 – технологія консервованих продуктів

1997

Коваленко Олексій Володимирович

Технологія препарату пектинметилестерази томатів

03.00.20 - біотехнологія

1998

Бочарова Оксана Володимирівна

Розробка технології фруктово-овочевих нектарів стабільної консистенції

05.18.13 – технологія консервованих продуктів

2003

Мельнічук Оксана Євстахіївна

Розробка енергозберігаючих технології виробництва варення

05.18.13 – технологія консервованих продуктів

2005

Федосова Катерина Сергіївна

Розробка технології консервованих

продуктів на основі водяного горіха TrapaNatansL.

05.18.13 – технологія консервованих продуктів

2005

Паламарчук Ганна Станіславівна

Удосконалення технології розсільного заморожування риби

05.18.04 – технологія м’ясних, молочних та рибних продуктів

2006

Мазуренко Ігор Константинович

Удосконалення технології виробництва концентрованих  томатопродуктів

05.18.13 – технологія консервованих продуктів

2007

Суткович Тетяна Юліанівна

Удосконалення технології яблучного соку з використанням вакууму

05.18.13 – технологія консервованих продуктів

2007

Холодний Леонід Павлович

Розробка технології лактоферментованих овочевих консервованих продуктів

05.18.13 – технологія консервованих продуктів

2007

Абдулазіз Абду Яхья Аббас

Отримання та використання глюкозооксидази в технології харчових продуктів

03.00.20 - біотехнологія

2009

Саркісян Ганна Овсепівна

Розробка технології виноградного соку з високим вмістом фенольних сполук

05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів

2009

Саламатіна Світлана Єгорівна

Розробка технології зберігання овочів у розчинах хлоридів при виробництві маринадів

05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів

2009

Хасан Е. А. Рамадан

Удосконалення способу виділення рослинних ліпаз та їх застосування в технологіях харчових продуктів

03.00.20 - біотехнологія

2010

Рейад Шамхі Алі

Удосконалення технології виробництва консервованого зеленого горошку

05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів

2012

Сапожнікова Наталя Юріївна

Удосконалення технології виробництва концентрованого пюреподібного яблучного напівфабрикату

05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів

2012

Устенко Інна Андріївна

Розробка технології фруктових та овочевих наповнювачів

05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів

2012

Левківська Тетяна Миколаївна

Удосконалення технології каротиновмісних добавок та консервованих продуктів з моркви

05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів

2013

Ліганенко Маргарита Геннадіївна

Розробка технології функціональних консервованих інгредієнтів з яблучних вичавок

05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів

2013

Зубкова Катерина Віталіївна

Розробка технології овочевих соків і напоїв з підвищеним вмістом γ-аміномасляної кислоти

05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів

2014

Кузнецова Катерина Дмитрівна

Розробка технології хлорофілвмісних консервованих продуктів з листових овочів

05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів

ДОКТОРА ТЕХНІЧНИХ НАУК

2004

Тележенко Любов Миколаївна

Наукові основи зберігання біологічно активних речовин у технологіях переробки фруктів та овочів

05.18.13 – технологія консервованих продуктів

2006

Д’яконова Анджела Костянтинівна

Наукові основи технологій консервованих продуктів з використанням структуроутворювачів

05.18.13 – технологія консервованих продуктів

2008

Добробабіна Любов Борисівна

Наукові основи комплексу технологій харчових продуктів із гідробіонтів

05.18.16 – технологія продуктів харчування

2014

Мазуренко Ігор Костянтинович

Наукові основи технології консервованих продуктів для дитячого харчування лікувально-профілактичного призначення

05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів

 

 

 

 

Найменування заявок і свідоцтв

Автор

Дата подання заявок

Дата та номер одержаного свідоцтва

1. Спосіб виробництва консервованих слив

Безусов А.Т.

Клещева Н.С.

13.04.2010

Патент №53619

А23L 3/00 МПК

UA опубл.

11.10.2010

Бюл. №19

2. Спосіб виробництва галак-туронових олігосахаридів

Безусов А.Т.

Нікітчіна Т.І.

Малькова М.Г.

26.03.2010

Патент №43090

С07Н 3/00 МПК

 

3. Спосіб виробництва кон-центрованої фрукто-овочевої м’якоті

Безусов А.Т.

Білоусова І.О.

Міхеєва Н.М.

 

 

22.04.2010

 

Патент №53621

А23L 1/212 МПК

UA опубл.

11.10.2010

Бюл. №19

 

4.Композиція інгредієнтів для десертного напою

Верхівкер Я.Г.,  Грищенко А.С.

20.12.2010

Патент №61588

А23L 2/02 МПК

UA опубл.

25.07.2011

Бюл. №14

 

5.Композиція інгредієнтів для десертного напою

Верхівкер Я.Г.,  Івашковська К.Г.

20.12.2010

Патент №61595

А23L 2/00 МПК

UA опубл.

25.07.2011

Бюл. №14

 

6.Композиція інгредієнтів для десерту

Верхівкер Я.Г.,  Крікополо Г.Г.

26.11.2010

Патент №60124

А23L 23/00 МПК

UA опубл.

10.06.2011

Бюл. №14

 

7.Спосіб виробництва відновлених нектарів з м’якою

Верхівкер Я.Г.,  Шалигіна К.С.

25.05.2010

Патент №55720

А23L 2/00 МПК

UA опубл.

27.12.2010

Бюл. №24

8.Спосіб виробництва томатного напівфабрикату

Палвашова Г.І., Шевцова А.І.

18.02.2011

Патент №62995

А23L 1/212 МПК

UA опубл.

26.06.2011

Бюл. №18

 

9. Спосіб виробництва купа-жованого грушево-перечного пюре

Безусов. А.Т.

Нікітчіна Т.І.

Чебан В.В.

31.03.2010

Патент №53546

А23L 2/04 МПК

UA опубл.

11.10.2010

Бюл. №19

10. Спосіб виробництва соусу для дитячого та профілак-тичного харчування

Верхівкер Я.Г.

Борисова М.С.

18.02.2010

Патент №53049

А23L 1/212 МПК

UA опубл.

27.09.2010

Бюл. №18

11. Спосіб виробництва овочево-фруктових консервів

Верхівкер Я.Г.

Бурдова Г.С.

05.02.2010

 

 

 

 

Патент №53360

А23L 1/212 МПК

UA опубл.

11.10.2010

Бюл. №19

12. Спосіб виробництва сливово-яблучного пюре

 

 

 

Верхівкер Я.Г.

Перхалюк Ю.Л.

23.02.2010

Патент №53053

А23L 1/212 МПК

UA опубл.

10.08.2010

Бюл. №15

13. Спосіб виробництва березового соку, настояного на жасмині

Дроздов О.І.

Шапкіна К.І.

14.09.2009

Патент №48547

А23L 2/00 МПК

UA опубл.

25.03.2010

Бюл. №6

14. Спосіб біологічного тестування сировини на мікотоксини

Пилипенко Л.Н., Пилипенко І.В., Гайдукевич Д.К., Данілова О.І., Вікуль С.І.

29.07.2011

Патент №65300 UA, МПК          G 01N 33/02,  опубл. 25.11.2011    Бюл. №22

15. Дезінфікуючий мийний засіб

 

Верхівкер  Я.Г., Гондза Н.І

19.03.2012

Патент №      UA, МПК C11D 3/48, C11D 1/83, A61L 2/18

16. Кетчуп

Верхівкер Я.Г., Єфремов В.В.

09.04.2012

Патент №      UA, МП

К    A23L 1/24

17. Спосіб виробництва томатної пасти

Верхівкер Я.Г., Шалапіна В.О.

09.04.2012

Патент №      UA, МПК    A23L 1/212

18. Спосіб виробництва консервованого напівфабрикату “Черешня типу мараскіно”

Безусов А.Т., Сапожнікова Н.Ю.

06.02.2012

Патент №72615      UA, МПК    A23L 1/27 опубл. 27.08.2012    Бюл. №16

19. Сік журавлино-гранатовий з цукром

Снєгірьова І.П., Дроздов О.І.

04.07.2012

Патент №67461

А23L 2/02

Опубл.

27.02.2012

Бюл. №4

20. Спосіб виробництва томатно-гарбузового напою

Безусов А.Т.,

Зубкова К.В.

25.04.2012

Патент №69218

А23L 2/02

Опубл.

25.04.2012

Бюл. №8

21. Патент на корисну модель «Варення зі смородини»

Маляренко Д.С.

Дроздов О.І.

15.11.2013

Патент № 88486,

25.03. 2014 U 201303994 

22.Спосіб виробництва квашеною капусти

Палвашова Г.І., Овчіннікова Я.В.

20.11.2013

Патент №2013 U 07976

23.Свідоцтво перо реєстрацію авторського права на твір «Комп’ютерна програма «Автоматизированная система экспресс-анализа  безопастности пищевых продуктов»»

Пилипенко Л.М., Пилипенко І.В., Світий І.М.

05.03.2013

Патент № 49100,

14.0.2013

24. Спосіб біологічного визначення токсичних органічних речовин

Пилипенко Л.М., Пилипенко І.В., Гайдукевич Д.К., Данилова О.І.

09.07.2013

Патент № 86769

10.01.14

U 2013 08623

25. Спосіб біотестування контамінантів в харчових продуктах

Пилипенко Л.М., Пилипенко І.В., Гайдукевич Д.К., Данилова О.І., Вікуль С.І.

19.08.2013

Патент № 88894

10.04.14

U 2013 10225

26. Композиція для визначення вмісту токсичних речовин в харчових продуктах

Пилипенко Л.М., Пилипенко І.В., Данилова О.І., Гайдукевич Д.К.

02.06.2014

Патент № 88894

01.10.2014

U 2014 06031

27.Композиція інгредієнтів для приготування ананасово-журавлинного напою/Патент України A23L 2/52

Дроздов О.І., Щербина О.Ю.

заявка № U201410148 від 15.09.2014

опубл. 25.03.2015, бюл. № 6, № 88486

28.Варення із смородини/Патент України A23L 1/06. Патент на корисну модель

Маляренко Д.С., Дроздов О.І.

заявка № U201303994 від 01.04.2013

опубл. 25.03.2014, бюл. № 6, № 88486

29.Спосіб одержання флюоресцентного біосенсора для визначення токсичних речовин [Текст] Патент на корисну модель № 96575 Україна, МПК G01N 33/00, 33/18,  12 Р 7/56, C 08 F 216/06 C 08 F 226/10, заявка № u2014 09435 від 26.08.2014, опубл. 10.02.2015, бюл. №3

Пилипенко Л.М., Пилипенко І.В., Данилова О.І.

заявка № U2014 09435 від 26.08.2014

опубл. 10.02.2015, бюл. №3, № 96575 Україна

 

30.Спосіб одержання флюоресцентного біосенсора для визначення токсичних речовин в харчових продуктах [Текст] Патент на корисну модель № 97836 Україна, МПК G01N 33/00, С12 Р 7/56, C 08 F 216/00, заявка № u2014 10600 від 29.09.2014, опубл. 10.04.2015, бюл. №7

Пилипенко Л.М., Пилипенко І.В., Данилова О.І., Гайдукевич Д.К.

заявка № U2014 10600 від 29.09.2014

 

31.Спосіб визначення мікробіологічної безпеки харчових продуктів [Текст] Патент № 98356 Україна, МПК G 12 Q 1/00, C 12 N 1/00

Пилипенко І.В.

заявка № U 2014 12093 від 10.11.2014

опубл. 27.04.2015,  бюл. №8

 

Новини

Сайт приймальної комісії

Фотогалерея

Сайт приймальної комісії
Гричишина лла Ивановна Обучение в Европе П Р О Г Р М ЯРМ РКУ В НСІЙ магистрам Необхідні документи Барбекю-шоу Приглашаем на праздник! Прийом 2016 Виховна робота Поздравляем с 1 сентября Вечер открытых дверей Безусов натолий Тимофеевич кадемии Патенти День кафедры 9 апреля Конференції Поспішайте! Практика Монографії Фотогалерея Праздник тыквы Магістратура Планшет выигрывай! Виктория Палвашова нна Игоревна Поездка в с Дальник Лабораторії кафедри Лекция доц Никитчиной Т робота гуртків Викладачі Прийом документів до ОН ХТ День кафедры состоялся Весенние нитраты ADMIN Практика фото График консультаций Напоминаем! Дисципліни Наукова робота студентів Приглашаем на обучение Мы обновились День космонавтики Контакти Южный Новини Інститут культури С ПР ЗДНИКОМ ! Слово завідуючого Студенческая конференция Про спеціальність ОН ПТ приглашает Графік консультацій Экскурсия по факультету Новий напрямок Увага конкурс! Ми на Масляній Практика 2013 Ночь открытых дверей Розробки 20 квітня День кафедри спірантура День кафедры 2017 Международный форум С Новым годом! Вітаємо на сайті Працевлаштування Дороздов лександр Ильич Дисципліни заочна форма Дисертації ВНИМ НИЕ Проняков ндрей Сергеевич Підручники Публікації Методичні посібники ТЕРМІНОВО! Барбекю с ОН ПТ До уваги абітурієнтів! Приемная комиссия 2013 Ярмарка вакансий С 8 Марта! Підготовчі курси Методичні матеріали С Днем студента! Конкурс !
/*
*/