NEW      Факультет та кафедра БКПіН відкрили

новий напрямок

 «Біотехнологія» 

10 мість держзамовлення 

Необхідні сертифікати:

Українська мова та література
Математика
Хімія або Біологія, або Іноземна мова або Історія України

(min. 100 балів )

 

В останнє десятиріччя  розвиток харчової промисловості направлено на посилення конкуренції при виробництві якісних, нешкідливих, корисних для здоров'я людини харчових продуктів.

На сьогоднішній час та у найближчі часи харчова промисловість повинна працювати у соціально-економічних умовах, що швидко змінюються. Це пов’язано  із підсиленням конкуренції та глобалізацією у харчовій галузі, зростанням споживчого попиту на якісні, безпечні та корисні для здоров’я, а також зручні у споживанні харчові продукти. На сьогодні ефективне залучення новітніх технологій, зокрема, біотехнології в економіку України, є завданням пріоритетного значення.

 

Перед харчовим виробництвом стоїть низка завдань: збільшення обсягів виробництва продукції при зменшення енергетичних витрат; отримання якісної та безпечної харчової продукції. Для забезпечення ефективного використання біотехнологічних альтернатив у харчовій промисловості необхідно створення відповідного кадрового потенціалу кваліфікованих фахівців у сфері харчової промислової біотехнології, місцем роботи яких є харчові переробні підприємства, лабораторії контролю якості та безпеки харчової продукції та сировини, науково-дослідні та проектні установи тощо.

 

Для впровадження постіндустріальних технологій необхідні фахівці системного рівня, які володіють біотехнологіями та їх технологічними регламентами, можуть проектувати технологічні варіанти комплексного використання біотехнологічних процесів стосовно конкретного харчового підприємства з врахуванням промислово-комерційних аспектів.

Випускники напряму «Біотехнологія» можуть працювати на підприємствах харчової, хімічної та біотехнологічної промисловості, в інженерно-конструкторських та проектувальних організаціях, підприємствах з одержання енергії та переробки твердих та рідких відходів, закладах екологічного та санітарного нагляду, сертифікації та стандартизації, профільних органах державного управління; фахівцями з екологічної експертизи та паспортизації підприємств усіх видів діяльності.

Вони вмітимуть застосовувати на виробництві новітні біотехнологічні прийоми і методи в технологіях харчових продуктів; за допомогою біотехнологічних прийомів створювати нові види продуктів, розширювати асортимент існуючих, підвищувати харчову безпеку їжі, здійснювати санітарний та екологічний моніторинг харчових підприємств і технологій; приймати конкретні технологічні рішення щодо  покращення якості харчової продукції, підвищувати економічну та соціальну ефективність таких підприємств.

 За прогнозами, уже в першій половині XXI століття біотехнологічні товари будуть становити чверть всієї світової продукції. Отже виробництво консервованих продуктів із застосуванням біотехнологічних методів заслуговує на особливу увагу.

 За останні роки в Україні відновлено та побудовано десятки нових сучасних заводів в Одеській, Херсонській, Київській, Черкаській областях. Для цих підприємств кафедра Біотехнології, консервованих продуктів і напоїв готує висококваліфікованих фахівців, які володіють знаннями сучасних технологій. 

  Студенти отримують знання високого рівня за наступними важливими та цікавими дисциплінами:

 -    Теоретичні основи харчових технологій,

 -    Контроль якості та безпеки продуктів, 

 -    Фізико-хімічні та біологічні основи консервного виробництва,

 -    Наукові основи холодильної технології,

 -    Актуальні проблеми технології галузі та інші.

 Розвиток асортименту харчових продуктів поставив сушіння в ранг найзатребуваніших технологій – від наповнювачів морозива і йогуртів до овочів і фруктів тривалого зберігання, а кріотехнології дозволяють одержувати свіжозаморожені овочі, фрукти, рибу, морепродукти та інші харчові продукти, зберігаючи при цьому всі їхні природні корисні властивості, які все більше заповнюють морозильні вітрини сучасних супермаркетів.

 Практичного досвіду студенти набувають на провідних харчових підприємствах України: фірма Витмарк-Украина (ТМ “Джаффа”, “Соковіта” “Наш сік”), ВАТ “Сандора”, ПРАТ “Одеський консервний завод”, ВАТ “Одеський консервний завод дитячого харчування”, ВАТ “Еврика” (ТМ "Бібусина грядка”) та інших.

 Майбутні випускники – це:

  •   керівники харчових підприємств;
  •  головні технологи, технологи змін і цехів;
  •  завідувачі лабораторій;
  •  працівники дослідницьких і наукових лабораторій;
  •  експерти з якості харчових продуктів.

 

  • Коментарі не знайдені

Залишити свій коментар

0
правилами та умовами.

Новини

Сайт приймальної комісії

Фотогалерея

Сайт приймальної комісії
День кафедры состоялся Виховна робота Магістратура Дисертації С 8 Марта! День кафедры 2017 Увага конкурс! Весенние нитраты Палвашова нна Игоревна аспирантам спірантура Студенческая конференция кадемии Правила прийому в ОН ХТ 2015 році С ПР ЗДНИКОМ ! П Р О Г Р М ЯРМ РКУ В НСІЙ Ночь открытых дверей Приемная комиссия 2013 Викладачі ТЕРМІНОВО! С Днем студента! С Новым годом! Фотогалерея магистрам Приглашаем на праздник! Семинар Конкурс ! Методичні посібники Монографії Обучение в Европе Прими решение Вітаємо на сайті Город профессий Международный форум Меню Поспішайте! Новий напрямок Студентам Публікації Інститут культури Новини Экскурсия по факультету Про спеціальність Слово завідуючого Розробки С Днем рождения Одесса! Прийом 2016 До уваги абітурієнтів! ВНИМ НИЕ График консультаций Дороздов лександр Ильич Барбекю с ОН ПТ Гричишина лла Ивановна Контакти Виктория Ми на Масляній Проняков ндрей Сергеевич ОН ПТ приглашает Бакалавру Вечер открытых дверей Практика 2013 Поздравляем с 1 сентября Праздник тыквы Прийом документів до ОН ХТ Практика Лабораторії кафедри 20 квітня День кафедри Працевлаштування ADMIN Планшет выигрывай! Лекция доц Никитчиной Т Файлообмінник Необхідні документи Історія кафедри Поездка в с Дальник Мы обновились Графік консультацій Напоминаем! Приглашаем на обучение робота гуртків Дисципліни Дисципліни заочна форма Наукова робота студентів Ильева Елена Сергеевна
/*
*/