NEW      Факультет та кафедра БКПіН готує бакалаврів 

за новим напрямком

 «Біотехнології та біоінженерія» 

 

Необхідні сертифікати:

Українська мова та література
Математика
Хімія або Біологія

(min. 100 балів )

 

В останнє десятиріччя  розвиток харчової промисловості направлено на посилення конкуренції при виробництві якісних, нешкідливих, корисних для здоров'я людини харчових продуктів.

На сьогоднішній час та у найближчі часи харчова промисловість повинна працювати у соціально-економічних умовах, що швидко змінюються. Це пов’язано  із підсиленням конкуренції та глобалізацією у харчовій галузі, зростанням споживчого попиту на якісні, безпечні та корисні для здоров’я, а також зручні у споживанні харчові продукти. На сьогодні ефективне залучення новітніх технологій, зокрема, біотехнології в економіку України, є завданням пріоритетного значення.

 

Перед харчовим виробництвом стоїть низка завдань: збільшення обсягів виробництва продукції при зменшення енергетичних витрат; отримання якісної та безпечної харчової продукції. Для забезпечення ефективного використання біотехнологічних альтернатив у харчовій промисловості необхідно створення відповідного кадрового потенціалу кваліфікованих фахівців у сфері харчової промислової біотехнології, місцем роботи яких є харчові переробні підприємства, лабораторії контролю якості та безпеки харчової продукції та сировини, науково-дослідні та проектні установи тощо.

 Для впровадження постіндустріальних технологій необхідні фахівці системного рівня, які володіють біотехнологіями та їх технологічними регламентами, можуть проектувати технологічні варіанти комплексного використання біотехнологічних процесів стосовно конкретного харчового підприємства з врахуванням промислово-комерційних аспектів.

Випускники напряму «Біотехнологія» можуть працювати на підприємствах харчової, хімічної та біотехнологічної промисловості, в інженерно-конструкторських та проектувальних організаціях, підприємствах з одержання енергії та переробки твердих та рідких відходів, закладах екологічного та санітарного нагляду, сертифікації та стандартизації, профільних органах державного управління; фахівцями з екологічної експертизи та паспортизації підприємств усіх видів діяльності.

Вони вмітимуть застосовувати на виробництві новітні біотехнологічні прийоми і методи в технологіях харчових продуктів; за допомогою біотехнологічних прийомів створювати нові види продуктів, розширювати асортимент існуючих, підвищувати харчову безпеку їжі, здійснювати санітарний та екологічний моніторинг харчових підприємств і технологій; приймати конкретні технологічні рішення щодо  покращення якості харчової продукції, підвищувати економічну та соціальну ефективність таких підприємств.

 За прогнозами, уже в першій половині XXI століття біотехнологічні товари будуть становити чверть всієї світової продукції. Отже виробництво консервованих продуктів із застосуванням біотехнологічних методів заслуговує на особливу увагу.

 За останні роки в Україні відновлено та побудовано десятки нових сучасних заводів в Одеській, Херсонській, Київській, Черкаській областях. Для цих підприємств кафедра Біотехнології, консервованих продуктів і напоїв готує висококваліфікованих фахівців бакалаврів та магістрів зі спеціальності "Харчові технології" (освітня програма магістрів "Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів"), які володіють знаннями сучасних технологій. 

  Студенти отримують знання високого рівня за наступними важливими та цікавими дисциплінами:

 -    Теоретичні основи харчових технологій,

 -    Контроль якості та безпеки продуктів, 

 -    Фізико-хімічні та біологічні основи консервного виробництва,

 -    Наукові основи холодильної технології,

 -    Актуальні проблеми технології галузі та інші.

 Розвиток асортименту харчових продуктів поставив сушіння в ранг найзатребуваніших технологій – від наповнювачів морозива і йогуртів до овочів і фруктів тривалого зберігання, а кріотехнології дозволяють одержувати свіжозаморожені овочі, фрукти, рибу, морепродукти та інші харчові продукти, зберігаючи при цьому всі їхні природні корисні властивості, які все більше заповнюють морозильні вітрини сучасних супермаркетів.

 Практичного досвіду студенти набувають на провідних харчових підприємствах України: фірма Витмарк-Украина (ТМ “Джаффа”, “Соковіта” “Наш сік”), ВАТ “Сандора”, ПрАТ “Одеський консервний завод”, ВАТ “Одеський консервний завод дитячого харчування”, ВАТ “Еврика” (ТМ "Бібусина грядка”) та інших.

 Майбутні випускники – це:

  •   керівники харчових підприємств;
  •  головні технологи, технологи змін і цехів;
  •  завідувачі лабораторій;
  •  працівники дослідницьких і наукових лабораторій;
  •  експерти з якості харчових продуктів.

 

  • Коментарі не знайдені

Залишити свій коментар

0
правилами та умовами.

Новини

Сайт приймальної комісії

Фотогалерея

Сайт приймальної комісії
Праздник тыквы Гричишина лла Ивановна Практика 2013 Дисципліни кадемии Ми на Масляній Виховна робота Приглашаем на обучение Мы обновились ВНИМ НИЕ Вечер открытых дверей С 8 Марта! Оновлення сайту Студентам Графік консультацій ТЕРМІНОВО! Безусов натолий Тимофеевич С Днем рождения Одесса! Необхідні документи Поездка в с Дальник Ярмарка вакансий аспирантам Ильева Елена Сергеевна День кафедры 9 апреля Дороздов лександр Ильич Прийом 2016 Публікації Увага конкурс! Конференції Южный День космонавтики Дисципліни заочна форма Фотогалерея Прими решение Викладачі Ночь открытых дверей Международный форум Палвашова нна Игоревна ADMIN Монографії П Р О Г Р М ЯРМ РКУ В НСІЙ Новини Слово завідуючого Практика Правила прийому в ОН ХТ 2015 році Підручники С Днем студента! Вітаємо на сайті Экскурсия по факультету Вітаємо зі святом! Новий напрямок Лабораторії кафедри Підготовчі курси Планшет выигрывай! Наші випускники Контакти Конкурс ! Патенти Студенческая конференция Барбекю с ОН ПТ Дисертації Барбекю-шоу Наукова робота студентів До уваги абітурієнтів! Семинар Інститут культури магистрам Методичні посібники Город профессий День кафедры состоялся Прийом документів до ОН ХТ Про спеціальність ОН ПТ приглашает Розробки С Новым годом! С ПР ЗДНИКОМ ! Практика фото Поздравляем с 1 сентября Виктория Вітаємо з 1 Вересня! робота гуртків Проняков ндрей Сергеевич Файлообмінник Лекция доц
/*
*/